Theorie halen

Wist je dat je je Theorie-Examen al vanaf je 16e jaar mag halen? Lees snel verder hoe jij een stapje dichter bij je rijbewijs komt met het halen van het theorie-examen.

Haal je Theorie-examen al op je 16e!

Om te mogen autorijden moet je naast het praktijkexamen ook jouw theorie-examen auto halen. Jouw theorie halen mag je al vanaf 16 jaar doen via het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Tijdens dit examen wordt gekeken of je gevaar herkent, de verkeersregels weet. Daarnaast wordt er ook gekeken of je voldoende verkeersinzicht hebt. Met een theorie-examen op zak kun je met een gerust en veilig gevoel de weg op.

Wat kost een theorie-examen?

 

Een theorie-examen kost bij ons €37,-. Soms komen hier extra kosten bij als je je theorie-examen per post aanvraagt. Rijopleidingen Zwolle helpt jou daarom graag met het aanvragen van het theorie-examen. Voor het theorie halen rekenen wij natuurlijk geen extra kosten.

 

Mocht je extra tijd nodig hebben voor het maken van een theorie-examen of wil je graag een tussentijdse toets maken bij het CBR? Dan brengt het CBR extra kosten in rekening. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het CBR.